Sunday, 27 October 2013

Dinner For Tonight

Assalamualaikum w.b.t.

Malam ini kan kite makan sate. Ayah kite beli tadi, rasa macam dah lama pulak kite tak makan sate. Kalau baca entri INI, ayah kite pun ada beli makanan juga. Aishh, kalau hari-hari kite makan macam ni, memang langsung tak mengamalkan gaya hidup sihat. Semuanya berminyak, berlemak, berkolesterol. Tapi takpe, sebab kite makan banyak mana pun badan kite bukan ada 'effect' pun. Berat badan tak naik jugak. Tak kisahlah, janji kite dapat makan apa yang kita suka. I like it !


Okay dah, tak payah nak berkite-kite, geli pulak aku nak sebut (apa laa, sendiri tulis sendiri geli). Cakap pasal sate, dulu study kat Penang aku selalu makan kat De Pauh Garden. Mana taknya, 5 minit jer perjalanan dari kampus, memang dekat sangat. Apa yang aku suka di Di Pauh Garden? Burger King dia yang sangat besar & soo nyummy. Burger tu kitorang belah 4 sebab tak larat nak habiskan seorang. Tapi ada member-member lelaki diorang makan sorang satu. Besar giler perut dia.

Inilah rupa dia setelah dibelah 4
Sebenarnya di sini terdapat pelbagai jenis makanan tapi selalunya burger ini yang menjadi pilihan. Pendek kata memang berbaloi makan di sini. Selalunya kami akan pergi setelah penat menjawab soalan exam. Hilang segala keserabutan di otak setelah menghadap soalan yang @#%^!. Kalau korang nak ke sini, boleh tengok blog mereka. 
Lokasi De Pauh Garden
Eh, tiba-tiba jer boleh masuk pasal De Pauh Garden. Sebenarnya malam ini tak ada apa-apa nak tulis, cuma hati ini macam suruh aku menulis di blog (boleh eh macam ni?) 


Last but not least, tadi aku pergi ke sekolah adik, SBPI Selandar. Mak suruh kitorang semua pergi jumpa dia sebelum dia SPM, bagi semangat lah kiranya. All the best & Welcome to the club Ati! Lepas ni kita semua dah tak de yang bersekolah, tinggal budak laki tu jer. Kalau ada apa-apa hal kita-kita jer yang pergi, jangan ajak budak laki tu. (kami kakak yang sangat dengki ye).

Gaya macam dah habis SPM jer pakai jubah ni
Okay lah, nanti kalau aku sambung lagi, entah apa-apa yang aku merepek. Ini pun macam takde kena-mengena dengan tajuk entri dah.

Till then, thanks for reading this entry & good night.

36 comments:

  1. adeh terliuq zaza tgk burger tu..lama doh tak makan..restoran ni nampak cantik lah.. ;)

    ReplyDelete
  2. wah hati bab makan nie..walaupun berat badan tak naik...hahaha..tapi kolesterol tetap naik..tengok cik akak nie....makan tak terkawal..terkejut bila check kolesterol...Syukur tak darah tinggi...huhu

    ReplyDelete
  3. menjadi jgak 1entri hu3 =) bedap pula tgok burger n sate tu..pgi2 cmni terus rsa lpar..kalau sy, sy pn makan sorang2 juga burger tu..bru rsa puas dn kenyang ho3..btw all the best la utk adik Teena..SPM dah dekat..bt yg terbaik

    ReplyDelete
  4. huhu makan je la selagi sihat selagi berselera ni...

    ReplyDelete
  5. Saya sangat jarang2 makan waktu malam. Bila dah lama tak makan malam, sesekali makan rasa seperti meloya pula. Sebab tu kalau terpaksa makan malam (biasanya untuk ambil hati orang), cuma ambil dalam kuantiti kecil saja. Kadang2 cemburu pula bila tengok orang makan malam penuh bernafsu...

    ReplyDelete
  6. Haiii salam ziarah..de pauh garden ni makanan nye sedap2 ye??? Membe dok kuala kangsar ni sanggup drive kesana utk dinner..nnt ade mase ade rezki lebih boley la mencuba pulak :)

    ReplyDelete
  7. wuaargghh sedapnya..minta sikit hehe

    ReplyDelete
  8. gd luck tuk adik yg nk hadapi spm ...

    ReplyDelete
  9. baru je pernah pi de pauh garden sekali.. nnti nk try burger tu lah..

    ReplyDelete
  10. Alahai. Dah lama xmakan satay. Sekarang ni satay makin mahal kan.

    ReplyDelete
  11. Dofollow blog ni dik...
    Terasa sedap je de pauh garden tuh.., cawangan kl ke x da ker,

    ReplyDelete
  12. Salam teena....ok juga entry ni..semua ada kaitan dgn tajuk tau...dinner for tonight is rojak...kira cerita rojak la tu...all in one...hehe...selamat menghadapi peperiksaan utk adik teena tu...

    ReplyDelete
  13. tengok sate terus lapar.. huwaaa..

    ReplyDelete
  14. SEdapnya satey tu... mu pberet tu

    ReplyDelete
  15. argghhhh. sedap sangat! lapar terus peruttt ni ;)

    ReplyDelete
  16. dulu muni pon makan apa bdn tak naik tapi sejak nak kawen ni berat naik mendadak smpai 5kg . . hahahaha . .

    teenaa !! muni tahu de pauh garden tu . . hehehe muni selalu jugak pergi situ . muni stay kulim . . kadang2 jalan2 pergi jusco mesti singgah situ . . muni suka chichken chop dya . . sedao ! hee :p

    ReplyDelete
  17. untung lah kalu bdn kecil molek kan... mkn apa je tp tak jd lemak.... sedap akak nengok sate tuh... terus terliur

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. Sate.. ros suka sate ayam.. sate daging tak berapa sangat..

    ReplyDelete
  20. Alahaii.. dah la saya x makan lg.. Nampak plak gambar dalam entry nie.. :)

    ReplyDelete
  21. xpela..lagi sihat nikt kna nikmati apa saje y kt rsa nak makan.. cuma jgn smpai mbazir..

    ReplyDelete
  22. MJ jarang makan kat De Pauh tu, sebab mahal + tak berapa nak kena selera tekak :D

    ReplyDelete
  23. kita tkleh over skit makan dlm satu hari..mudah sgt naik berat bdn ni

    ReplyDelete
  24. wah..pasni bole la try bila p Penang...

    ReplyDelete
  25. Burger dan satay satu kombinasi mengidam yang menarik..hehehe

    ReplyDelete
  26. sama la kite..mkn byk pon berat maintain aje..hihi eh? adik sy pon sekolah kat SBP selandar jgk..tapi junior lah sbb pmr tahun nie..hihi

    ReplyDelete
  27. Wow the pictures make me soooo hungry!!!

    ReplyDelete
  28. hish.. bila baca entry ni jer.. terus terliur.. sslllllluurrrppp .. sedapnya .. *meleleh air liur*

    ReplyDelete
  29. all da best spm utk ati..ye la pasni dia msk ipt dah..ohh..ada sorang je lagi laki yg brsekolah..hehe

    ReplyDelete
  30. Burger tu sini sikit sharing is caring...hehe

    ReplyDelete