Wednesday, 6 November 2013

Me & Mr. P

Assalamualaikum w.b.t.

Salam maal hijrah, salam tahun baru, salam azam baru, salam semangat baru.

[Sometimes] I love to lend my ears to music. Specificly to the sounds of piano. I don't know why, but I feel like I'm flying and see the world. The blue sea, the green  hill, Subhanallah, HIS Creations are very beautiful, more than that beautiful as what I'm saying.

Credit to - Click the photo 
Yeah, listen/playing to the pianos show that you're a romantic person? Hmm, maybe. But when I heard the intro of 'A Thousand Years' by Christina Perri (the sounds of pianos) I felt like was on the sky, flying with the rythm of the musics. And I like to see someone playing a piano as she closed her eyes, and her fingers tickle to the piano while she was playing with full of her soul.

The most sad part is I don't know how to play the piano. T_T. Last semester, when I feel bored while studying in the library, alone, I'll watch the video of 'The Piano Guys'. Hmm, I only know how to play a Saron, one of the instrument of Gamelan. I'm one of the Gamelan players when I was in school. Never mind, I still love the music.

Last week, I went to my lil sister's school, her friends play a song. With their guitar, drum, angklong -  it makes the song 'Aku yang Dulu Bukanlah yang Sekarang' become more 'soul'. But my eyes was focused to the guy who played a guitar with his black sunglasses (although at that time we were in a hall), it's very cool to see the dress up. Woi, dia budak sekolah lagi lah Teena! If they play a piano, I'll ask my sis to join the team. (Kakak tak dapat main, adik main pun jadi laa).


Entah apa-apa jer dak Teena ni, orang sambut maal hijrah, dia tiba-tiba jer dengan piano. Entah apa-apa jer.


#siapa kat sini pandai main piano??? Ajar sikit...

19 comments:

  1. aefa pon suka dgr bunyi piano.. dgr je lah.. nak main mmg xpandai hehe

    ReplyDelete
  2. hihi...cik nanti ajar cik akak main piano okey :)

    ReplyDelete
  3. sometimes when i get bored, i also check out youtube to listen to some piano covers. i love it. ^^
    salam maal hijrah!

    ReplyDelete
  4. Saya tak suka piano, mungkin disebabkan saya tak pandai main piano!
    Saya suka dengar bunyi gitar, tapi saya sendiri tak reti main gitar.
    Saya cuma tau main seruling, itu pun lagu2nya kadang2 dengar tersangat sumbang....

    ReplyDelete
  5. saya!! tak pandai main piano.. suka dengar je.. hehe..
    eh, saya pun layan jugak the piano guys, sy suka lagu secret - one republic yg diorang cover.. best! hehe..

    ReplyDelete
  6. I enjoyed music & prefer guitar as my fav instrument.. thought of learning piano once but my fingers were more attracted to dance on a fred bar rather than the keyboard hehe... nice sharing.. :)

    ReplyDelete
  7. x reti main....

    *vrooomm....lari laju-laju naik superbike

    ReplyDelete
  8. hahahha acik sangat suka tengok orang main piano.. dan pandailah sikit2

    ReplyDelete
  9. angan2 sye time skolah dlu nak belajar main piano..tp sye duduk kmpung susah nak pergi kelas kat bandar tu hehe

    ReplyDelete
  10. salam teena..

    akak suka dengar bunyi piano...biola juga...tp suka dgr,main tak tau..nasib ada anak buah yg belajar di international collage muzik...selalu dgr dia main alat muzik...ermmmmm

    ReplyDelete
  11. bak jodoh nie macam2 boleh berlaku.. :)

    ReplyDelete
  12. jarang ada yang minat piano . selalu orang jepun je terer bab2 camni. :)

    ReplyDelete
  13. pernah pi kursus basic piano. best belajar piano ni.. heheh
    a thousand years pun pha is minat jugak.. :)

    ReplyDelete
  14. akak suka dengar..tapi tak reti nak main..tengok piano pun macam tikus tengok besi jer..heheh

    ReplyDelete
  15. Main piano nampak elegent, ada class hihi

    ReplyDelete
  16. pernah belajar basic tapi yang tak formal lah. dengan kawan. tu pun kalau orang pusat kebudayaan tak guna piano kat uni dulu. dapat lah pinjam kejap. hehe

    ReplyDelete
  17. hehe..xpndai la main piano..baca quran pandai la..hehe

    ReplyDelete
  18. initial visit, greetings friendship

    ReplyDelete
  19. kunjungan perdana disiang hari, salam blogger

    ReplyDelete