Saturday, 18 May 2013

Cheese Tart

Assalamualaikum...
Hello there..!!!

Sebelum ini asyik terliur jer tengok gambar2 kuih nie, memang menggugat keimananku. Akhirnya, amik kau dapat jugak buat kuih nie. Sebenarnya mak Tina yang belajar buat kek, kuih2 & seumpamanya, siap pergi kelas memasak lagi tuh memang semangat betul mak. Jadi, petang tadi, bermulalah proses membuat cheese tart. Mula2 memang bersemangat sungguh nak buat, lama kelamaan kebosanan mula menular dalam diriku ayat penuh sastera kau. Selalunya bulan puasa jer ahli rumah Tina akan buat kuih muih, tapi hari ni x puasa so dapatlah merasa kuih tanpa perlu melawan nafsu makan yang begitu membuak-buak. Haha. Mak cakap nak buat bisnes 'cheese tart' time bulan puasa nanti, "bagus la macam tu mak, nanti adik boleh dapat commission sikit", " banyak la kau punya commission". So nanti, siapa2 yg nak order boleh lah isi borang dulu ea.. Hehe..





Okay, nak makan dulu !




54 comments:

  1. wah bagus ni sis...buat biz n promote kat fb n blog ni.kak lea thn lps order kat jiran..sekali order 100 pcs sbb sedap gila milky n yummy...tiap kali nk makan anak2 kak lea mesti bau dulu sebab wangi he3...

    ReplyDelete
  2. Waaa sedap gilaaa cheese tart! Lama dah tak makan ni. T_T

    ReplyDelete
  3. Sedap nyer! Lapar tengok tart ni... Nak sikit!

    ReplyDelete
  4. kunjung balas....wah sedapnya...mmg boleh buat biz nie....

    ReplyDelete
  5. wah..
    nampax sedap toe
    share la kt iema... hihi
    iema pun da lme nx wt cheese tart nie, tp x terbuat2.. huhu ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, Teena share kt blog jer bole la kan

      Delete
  6. uuuu ...blink blink eyes ...... yummilicious !!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..shine bright like a diamond!

      Delete
  7. Wahhhhh sedapnya..
    Peberet akak ni....

    ReplyDelete
  8. Tahniah! Syabas berjaya buat Tart yang sebegini cun! Macam puan yang buat juga. hehehe. Nanti hidang yaaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.tq..nanti Teena hidang kan.

      Delete
  9. nampak cantik. xpernah makan tart jenis cheese. suka mkan tart telur. tp yg cheese ni cepat muak kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak r, mula2 makan sedap, tp dah lama2 tu mcm muak sikit.

      Delete
    2. Tu yang bagus tu, so that tak perlu beli banyak, sebab nanti orang datang raya just makan satu dah cukup. So banyak tinggal lagi untuk tetamu yang lain. MWAHAHAHAHAAA...

      So berapa harga untuk setiap berapa pieces?

      BTW it is nice for you to wrote salam in full version. Nak jawab salam pun rasa yakin. Hehe.

      Delete
  10. sedapnya.. lama tak makan. suka tart telur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teena x pernah rasa tart telur lg..

      Delete
  11. nampak sedap. post la bak rasa satuuuu. wuu
    eh semoga rezeki itu sentiasa ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak ke, malam ni jugak Teena pos kan ea..hehe

      Delete
  12. mesti sedap nie dear...hihi.,..rasanya nak tumpang makan je...hihi...:)

    ReplyDelete
  13. cik akak komen tadi tu...tanpa follolw....hihi..
    maaf ye sayang...

    dan sekarang cik akak dah follow :)

    minta resepi tu :)

    ReplyDelete
  14. sedapnye!
    terlio pulak nengok
    cheese my peberet..nyum nyum
    follow sini

    ReplyDelete
  15. akak pun nak juga.. nampak sedap..

    ReplyDelete
  16. Wah...sdapnya... hehe..balas kunjungan...follow sini..
    Emm..tak sangka jumpa rakan sekelas Zahidan di KISAS..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, memang x sangka pulak dpt jumpa kt dunia blog ni, kecil je dunia..

      Delete
  17. wahhh...boleh order utk raya lah ni

    ReplyDelete
  18. rajinnye buat..m3h malas..tp memang peberet ni..biasa order kat member

    ReplyDelete
  19. akak mmg malas nak buat kuih muih mcm ni...akak suka yg sekali masak,terus siap hehe..tp anak pompuan rajin dan pandai buat tart ni..siap amik tempahan lagi..

    ReplyDelete
  20. okay emma nak order kat teena boleh tak ?????

    ReplyDelete
  21. amboi berjaya juga yer .. nampak sedap tu !

    ReplyDelete
  22. cerita black jack tu blh tgk kat youtube.. juz taip black jack tv nanti kuar la..>_<

    ReplyDelete
  23. sedappp.. dan puashati buat sendir.. lama x buat hihihihihi

    ReplyDelete
  24. Sedapnya Teena,... tap OKje suka makan je...buat tak suka hehe

    ReplyDelete
  25. Salam.

    Masa akk keja part time kat bakery shop, merasa makan cheese tart..tpi yg ada blueberry..sedappp ngat! hehehe >_<

    Smpai skrg pun suka lagi..cuma tak leh mkn bebnyk..cepat muak..

    ReplyDelete
  26. hda dtg sini tgk resepi. nyumnyumnyum. mcm sedap jek . pos kat hda ckit boleh ? hehe :P

    ReplyDelete
  27. sebut je cheese memang suka ! my fav :D

    follow sini #93 ^^

    ReplyDelete
  28. teman x pernah try lagi mkn cheese tart.. xtau apa rasa dia.. tp tingin pulak bila tgk gambo awk ni.. nyum2..

    ReplyDelete
  29. sedapnyaaaaaaa....
    salam kenal=)

    ReplyDelete
  30. hehehe..lembuttt!! suka makan n suka tgk orang buat.. diri sndiri bila nak buat entah..hahahah xD

    ReplyDelete
  31. ada lebih tak.. hihi
    comfirm sedap :)
    ciksu tak pandai la

    ReplyDelete