Tuesday, 19 November 2013

My Routine As a Practical Student : *Pharmacy*



Assalamualaikum w.b.t.

Hello peeps ! Hari ini tiba-tiba rasa nak share rutin praktikal aku bermula dari hari Isnin hingga Jumaat.


6.30 a.m.   : Bangun tidur. Mandi. Solat subuh. Bersiap untuk pergi 'kerja'.

7.15 a.m.   : Bergerak ke tempat kerja.

8.00 a.m.   : Punch card. Mula bekerja. Kadang-kadang akan hadapi situasi 'WXYZ'.

5.00 p.m.   : Balik kerja. Solat. Makan. Rehat sambil jenguk-jenguk blog jap.

7.00 p.m.   : Mandi. Solat. Quran. Makan. TV.

8.00 p.m.  : Sambung rehatkan badan selepas penat 9 jam bekerja. Tengok TV. Check any notific.

10.30 p.m. : Tidur.


Haaa, boring giler jadual aku kan. Hampir seluruh masa aku habis di farmasi hospital jer. Dengan situasi 'WXYZ'  nya. Tapi hari ni lain sikit situasi dia : 'ditelan mati emak, diluah mati bapak'. Another 4 months to go !


Pada kali ini attachment aku agak menarik. Nak tahu apa aku buat? Kita tunggu & lihat.

34 comments:

  1. selamat praktikal..heheheh...salam singgah nooo

    ReplyDelete
  2. menarik untuk kak nak tahu:-))

    ReplyDelete
  3. Awalnya tidur...10.30 mlm dah tidur, 11.30 pula mesti sedang mimpi yg indah2....

    ReplyDelete
  4. tomeinya blog...wahhh mcm best jer course farmasi...hihihi

    ReplyDelete
  5. Sy pnh pakai bju bulan camni dedulu..hehe..rasa cute je..:D

    ReplyDelete
  6. alamak berbungkus macam tu...
    mestiu ada bahaya mendatang tu....
    citer k...:)

    ReplyDelete
  7. Singgah dan follow sini.. selamat berpraktikal.. :D

    ReplyDelete
  8. Buat apa tu teena? Macam kena sterile sangat je tu. *curious*
    Oh ya, sama lah jadual praktikal kita kalau hajar buat praktikal kat msia waktu cuti. Penat kan? Tak dapat bayang waktu kerja nnti macam mne ;)

    ReplyDelete
  9. dulu mase praktikal jadual aefa pon camni. exclude TV je.. hehe

    ReplyDelete
  10. Kerja rajin2 ye Teena..mudah2an dapat buat yang terbaik :)

    ReplyDelete
  11. situasi 'WXYZ' ? wut is that? hehe

    ReplyDelete
  12. Tidak apa jikalau masih masa belajar sebagai student...bersabar demi cita-cita. menahan tired and bored demi masa depan

    ReplyDelete
  13. tetaplah semangat wahai kawanku...semoga sukses....meskipun sibuk sebagai student pharmacy...sempatkanlah untuk blogging :D

    ReplyDelete
  14. Salam teena...

    Setiap apa yg kita buat pasti ada cabarannyakan teena....moga tabah sehingga 4 bulan yg akan dtg...hehe

    awalnya tido...akakpun kdg 1030 mlm juga dh terlelap...

    ReplyDelete
  15. Haah.... Abak pun sama jer rutin harian sebagai guru pelati@ penuntut di IPG...

    ReplyDelete
  16. Selamat praktikal.. semoga terus berjaya.. :)

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum Teena.

    Hampir sama rutin kita teena T___T

    Boring kan hidup camni,hahaha

    Akak try balance kan bila weekend. Hari sabtu ahad, pulun buat apa yg akak suka. hehehe

    Another 4 months ya..tak lama dah tu ^_^

    ReplyDelete
  18. tina amik pharmacy ke? trbaik la..byk drugs kena hafal kan..hehe..nasib la

    ReplyDelete
  19. all the best utk 4 bulan seterusnya.. dan hari2 yg seterusnya selepas itu.. hehe..

    ReplyDelete
  20. Hehe awal sgt tu tidur. Cer try blogwalking time memalam tu? Hehe.

    Takpe, try to enjoy your 'work'. Goodluck for the another 4months! :D

    ReplyDelete
  21. nice suit! embrace the moment. it'll be a great experience & u're gonna miss it someday ;)

    ReplyDelete
  22. macam best je ni. haish cita cita ni haha

    ReplyDelete
  23. hehe.. good luck juga ye.. nanti share lagi pengalaman okey? nak tau.. ;)

    ReplyDelete
  24. good luck teena! ce cter ce cter xsabau nk dgr

    ReplyDelete
  25. good luck teena! ce cter ce cter xsabau nk dgr

    ReplyDelete
  26. Replies
    1. wxyz tu kira macam pahit manis masin tawar cabaran sepanjang berpraktikal

      Delete
  27. awalnya tdo.. i guess bila dah jadi prp nnti mungkin akan sibok mcm ni jugak la.. hehehe
    psstt.. ni mesti nk kena masuk dalam clean room.. TPN preparation? x pun CDR...? hehehe..

    ReplyDelete
  28. bila dah kerja nanti agaknya mcm ni la rutin harian husna ye.. =D

    ReplyDelete
  29. sama la kita.. hari2 buat rutin yg sama jer.. nnt kalau dah keje lg la boring.. tp nk wat cm mn kan.. life must go on

    ReplyDelete
  30. takut la practical year..saya jenis malu dn segan nk tnya doctor..arggg...

    ReplyDelete