Saturday, 16 November 2013

Universal Studio Singapore Part II

Assalamualaikum w.b.t.

Yeah ! Dah cuti sekolah ! No need to go to school anymore. Berangan nak jadi budak sekolah semula ler tu. Okay bertemu kembali di Universal Studio Singapore Part II. Sesiapa yang terlepas cerita Part I boleh scroll bawah-bawah lagi ye.

Currently we're at Sci-Fi City. Attraction yang popular ialah Transforrmer The Ride : The Ultimate 3D Battle. Bagi aku transformer ini adalah yang paling-paling best dalam USS, kalau tak naik memang rugi sangat. 

Kita tak naik ni sebab macam tak adventure, rasa macam naik kereta macam kat fun fair. Tapi rupa-rupanya kita dapat alami stamina yang whirling twirling. Hmm, macam mana eh?

Roller coaster ni tutup masa kami datang. Aish, rugi la camni, penat aku datang jauh-jauh tak dapat nak naik roller coaster. Padahal kalau dia bukak pun belum tentu berani nak naik. In fact, aku tahu yang kau memang tak kan naik pun Teena. Haaa.

Dah penat berjalan haruslah isi perut dulu kan. Nanti nak main game kat takde tenaga pulak. Makaan kat sini sangatlah mahal. Ni aku beli Nasi Ayam Penyet, 3 set. Price for each set is 11 dolar. So 3 sets equal to 33 dolar which means around RM 80.00! Takpelah, bekalan makanan kitorang ada kat adik aku yang sedang seronok berjalan dengan cikgunya.

Di hadapan food court. So, aku nasihatkan kepada sesiapa yang nak pergi ke sini sila bawa bekalan makanan sendiri banyak-banyak. Oh ye, kat fod court ni ada makanan untuk orang Melayu, jadi tak  perlu risau sama ada makanan tu halal/tak.

Ini pulak surau di USS. Apa yang aku boleh cakap, ratio luas surau ni dengan luas the whole of USS is 1 : 100 kot. Besar lah jugak surau dia, boleh muat dalam 8 orang jer. 
*very dissapointed*

Ni dah masuk kawasan New York. Sesame Street Spaghetti Space Chase.

Alamak ! Ada berlaku kebakaran di bawah tanah, sila call 999. Haha, kononnya. Seronok betul budak mat salih ni diri kat situ, gaya macam kat sauna pulak.

Alamak, maaf gua tak kenal ini pak cik. Wa tak tau, wa tak tau. Tangkap muat jer gambar dia.

 Eee, putihnya muka dia! Awak pakai krim apa ye? Sekali dia terjah, terjerit tak ingat dunia kau.

Haaah ! tenganga mulut kau Teena. Ok jangan tengok gambar ni lama-lama.

Jom kita jalan-jalan. Cuti-cuti Malaysia. Eh, ini Singapore lah.

Perasaan macam berada di ovesea. Iolls from London wokay.

Kini kami begambar di hadapan rumah kami, di Street 121, London.

Penat berjalan,  tekak pun haus. Macam unik jer kan botol tinggi tu. Harga dia 11.90 dolar. 

 Muka iolls yang sedang kehausan.


Secara keseluruhannya, USS ni best. Aku pergi hari Sabtu, tapi okayy lah, nak kata beratur tu lama sangat, ok jer setangah jam tu (korang ok ke?). Rasanya weekdays tak ramai sangat. So better pergi weekdays. Eh, lupa harga tiket 77 dolar. Around RM 160.00. Hmm, nak pergi lagi??? kalau kau ajak aku pergi Universal Studio California or US, of course lah iolls nak ! Lagi satu di sini aku ada suggestion travel agency yang korang boleh guna. Macam-macam ada tau. Klik SINI



Kbai !

32 comments:

  1. haha . roller coaster la best . Makkkk aiiii RM80 perghhhh !! tapi kan pak cik yg misai sejemput tu , mcm pernah tngok la . charlie chaplin ke hah .. hurmm :/ tapi best ..

    ReplyDelete
  2. Paling best Roller coaster! dengan tranformer 3D tu memang tak nafikan best sangat... Dan view di semua tempat untuk ambil gambar. Worth it sangat dengan harga dia kan ;)

    ReplyDelete
  3. cadangannya nak pergi tahun nie, tapi tak berkesemapatan lagi.. postpone for the new project

    ReplyDelete
  4. Setakat ini tak pernah bermimpi lagilah utk ke sana. Kalau bermimpi pun akan jadi igauan, kerana kalau nak pergi satu keluarga saya seramai 8 orang, RM160x8= ????...auuuuuu...

    ReplyDelete
  5. bestnya...sangat2 teringin nak pegii

    ReplyDelete
  6. Wah best.. thanks for the info.. senang sket klu nk ke sana nnti.. nice sharing.. :)

    ReplyDelete
  7. Salam, alahai seronoknya !!! entry byk gambar jalan2, suka tgk..haha tempat sy xpnh pegi pulak tu, seronoknya ! :D
    owh tu lah, food dia mmg mahal kan, better bwk bekal sendiri..ishh rasa nak pergi jugak lah, tp kena kumpul duit baaaaaanyak ni, xkan nk g sensorang lak kan, hahaha :p

    ReplyDelete
  8. Akak ritu bawak roti sardin..curlassss x? mahai makanan kat dlm USS tu..huhu..

    ReplyDelete
  9. Salam rindu teena..

    Bestnya....roller coaster paling advanture yg akak naik di sunway lagoon je....hehe...itupun menjerit bagai nak giler......

    ReplyDelete
  10. eish eish eishhh untungnya dapat pergi. tapi yang sedihnya surau dia kecik. tapi asalkan adakan?

    ReplyDelete
  11. menarik.. tak pernah lagi sampai sana.. teringin pula nak pergi..

    ReplyDelete
  12. Yelah TT...... Macam best je ...tengok citer dan gambar ni pun rasa mcm best jer...

    ReplyDelete
  13. wah... bestnye... fara belom sampai sane lg... nak pergi jgk la one day... :)

    ReplyDelete
  14. bestnyaaaa :D
    farah pernah pergi singapore tapi takde chance nak pergi situ :(

    ReplyDelete
  15. heeee....jeles ni zaza tgk..hehe....cantik gambar2 ni..penuh ceria.. :)

    ReplyDelete
  16. ada rezeki nanti teringin nak g uss ni pulak :D

    ReplyDelete
  17. Hari tu saya ke Singapore juga. Cuma tak berkesempatan ke USS. Lagipun, masa tu pergi sorang, jadi rasa macam tak seronok sangat kalau pergi sorang-sorang

    ReplyDelete
  18. wah menarik laa kat singapore nih

    ReplyDelete
  19. jiran johor ni. haha. setiap bulan kalau ada duit fly ke sana :D

    ReplyDelete
  20. wah beznyeeeee
    cuci mata sini sambil mengidam nak jenjalan kat situ

    ReplyDelete
  21. Salam.

    Teenaaaaaaa..bestnya berjalan! hahahah

    'pakcik' tu..karakter charlie chaplin kan..mcm serupa ja. hehehe, terkejut sgt teena kena terjah ya,hahah

    ReplyDelete
  22. bestnya pergi jalan2 cuti2 ni :)

    ReplyDelete
  23. time baca entry ni.. badan dah berasap asap sebab jealous!!! huuuuhhhhhhhuuuuuuuuuuu........... nak pergi jugak!! hhuhuhu.. kay .. untunglak akan pergi jenjalan sampai ke oversea gitu... huhuhu.. :)
    #blogwalking

    ReplyDelete
  24. Pakej Tempat-tempat Menarik di Singapura
    - Universal Studios Singapura
    - Singapura Marine Life Park
    - Singapura Flyer
    - Day + Night Safari di Singapura
    - Tempahan Singapura Marina Bay Sands Hotel
    - Tempahan Hotel Masa Perayaan Sentosa Singapura
    dan lain-lain

    Travel Delight
    http://traveldelight.biz
    QQ: 841-888-666
    ask@traveldelight.biz
    +65 6292-2221

    Hai, kami adalah agensi pelancongan di Singapura. Blog yang anda tulis sangat sempurna, gambar-gambar anda juga menarik dan cantik. Ia sangat berguna untuk tetamu kami. Bolehkah kami bekerjasama dengan anda?

    Kami mengharapkan balasan anda.

    ReplyDelete
  25. Salam perkenalan.... yahoo bulan depan akan kesana tak sabra nak pergi. Walaupun pernah pergi sebelum ini tetap teruja juga. Best kan masuk dalam tu rasa tak nak keluar aje hehehe.

    ReplyDelete
  26. perghhh.. jeles tahapp dewa atok nenk ni =0 nakk pergi slalu xdpttt

    ReplyDelete