Monday, 7 April 2014

The Last Malay Girl

Assalamualaikum

Hello peeps!

Pernah tak korang bayangkan yang sebenarnya kau ni bukan seperti yang kau bayangkan. Yupp.

Babak I

Tengah borak-borak...

Me : eh, aku pemalu la. Sebenarnya aku tak banyak cakap tau.
A : Kau? Dah, jangan nak perasan la.
Me :   -_'-  (wehh, aku memang pemalu laa)

Babak II

Ingat tak, malam yang PM umum MH 370 berakhir di Lautan Hindi? Esoknya, di corong-corong radio dimainkan ucapan itu sekali lagi & diiringi dengan bacaan al Fatihah. Aku yang tengah bekerja waktu itu terasa sebak dan nak bekerja pun macam takde mood. Sempat lah jugak air mata bercucuran, tapi aku cover laa, tak nak bagi orang nampak. Tapi, muka masih nampak kesedihannya.

Me : Takde mood la nak kerja hari ni. Sedih.
B : Tau takpe. Radio pun bukak lagu sedih jer.
Me : Agaklah. Aku boleh termenangis pulak tu.
B : La yeke? Nampak jer rock, tapi menangis.
Me :   -_'-  (haa. aku. rock??)

Babak III

Tengah borak-borak, tiba-tiba dia cakap macam ni :

C : Haa, baguslah. Sorang lembut, sorang kasar.
Me :   -_'-  (aku ler tu yang dimaksudkan si kasar)


Haha. Sometimes we are not what we think. And wanna know what i think? 

I think i'm 'the last malay girl' (gadis melayu terakhir). Ahaks.

Lemme be 'the last malay girl' with my own way :/
And just be yourself 



 Keep praying for MH 370 

24 comments:

  1. ehehhe...selalu kena cam ni teena...org slalu ckp akak ni sombong/garang... heheheh... tak kenal maka x cinta...don't judge a book by it's cover kan... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul3. Tak kenal maka kita taaruf la dulu kan.

      Delete
  2. Replies
    1. Haha. Ini tissu banyak tebal maa.

      Delete
  3. Saya pula di pejabat orang selalu kata saya baik, ada kata macam wali. Saya tau ramai yg tak jujur ketika mengucapkannya, sebahagiannya mungkin nak bodek...hehehehehe...

    ReplyDelete
  4. Slalu juga kena situasi mcm nie..heheh

    ReplyDelete
  5. yolah tu dik... perempuan melayu terakhir lah sgt yek hehehhe

    ReplyDelete
  6. Perempuan melayu terakhir. Ayu je Hajar tgk Teena ni. Tak kasar pun.

    ReplyDelete
  7. "konon gangster tapi lembik" ppl often said to me. and i was likeeeee. "memey gangster pun. lu apa tau" hahaha.

    ReplyDelete
  8. haha orang selalu tengok saya ganas. memang ganas pon :)

    ReplyDelete
  9. salam.. hai... kadang-kadang kita sendiri tak perasan siapa kita sebenar. Anyway ika done follow awk... datang ni nak menjemput join contest kat 'rumah' saya. Jemput join ye...

    **Menangi Topup RM20 (maxis/celcom/digi) dan buku Mudahnya Menjemput Rezeki dengan join contest ni :
    http://mynameika.blogspot.com/2014/04/contest-selamat-hari-jadi-mynameika.html

    ajak kawan kawan dtg n join ye =)

    ReplyDelete
  10. Ganas-ganas pun hati tisu..hahahaha

    ReplyDelete
  11. Rock ke hati kering ke....dah fitrah orang perempuan, ada kelembutannya kan. Sensitif tu still ada. Hehehe... Dalam hati ada taman berbunga2 (^^,)

    *Singgah menabung mr.nuff. Boleh klik balik kat sini: 3 Months FREE Surfing MAXIS . TQ.

    ReplyDelete
  12. comellnya...^_^
    miza ni pemalu orang nya kalau dengan orang tak kenal..hukhukhuk :P
    tapi kalau dengan orang yang kenal,dah macam orang gila dah..hahaha!

    ReplyDelete
  13. kadang kita x sedar diri kita cam mana,..apa yang kita suka..dan kadang2 juga orang lain lebih tahu cam mana diri kita..huhu..pempuan melayu terakhir..boleh la..huhu

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum.

    Akak teena..org2 yg akk kenal.. assume akk ni mudah terasa..smpai kalau ada benda nk tgur, diorg perlu cri msa yg btul2 sesuai spya akk tak terasa sgt dgn apa yg diorg nk gtau,haha

    Mungkin ekspresi muka akk juga, entahla. Kdg2 kita tak rsa apa pun, diorg pla yg risau lebih,haha

    ReplyDelete
  15. (^^,) comey gambar awak dear.....

    Jemput singgah dan JOIN d(^_^)b
    SPECIAL GIVEAWAY {MOTOROLA GOLD EDITION}

    http://tinynasweet.blogspot.com/2014/03/gitarboyz-aka-

    ninjaboyz-special-giveaway.html

    ReplyDelete
  16. Just be yourself. that's the best thing you can do in your life =D

    ReplyDelete
  17. selalu kena gitu... tapi redha je la...

    ReplyDelete