Sunday, 15 January 2017

Cerita Kak Ton (Sila Jangan Baca)

Assalamualaikum

12.44 am

Hai. Asal tengah malam jer jiwa kacau. Asal jiwa kacau jer dah tengah malam. Boleh pulak tadi rasa stress, tetiba ni rasa sedih, nak nangis pulak. Tapi ni bukan PMS. ni tetiba je. Haishh, biasalah perempuan, kalau pukul 11.00 dia happy gila. Boleh jadi pukul 11.01 tu dia menangis, moody...

Nasib baik ada blog, boleh lah jadi tempat aku nak meroyan kejap. Sebabnya rasa macam dah takda orang baca blog ni, so nak tulis apa pun ok KOT. KOT. Kalau ada yang baca pun, Don't Judge. haha. Biasalah orang tu ada masa dia 'tak betul' sikit. Macam aku sekarang ni. 

Disebabkan takde benda nak cerita sangat (ada, tapi malas nak cerita betul-betul hmm acane tu?) aku nak borak-borak jelah. *Sambil scroll gambar kat gallery phone*.

1-2 minggu ni rasa rajin sikit jogging kat kawasan rumah aku. Pastu bila lepas jawab soalan exam, stress tak dapat jawab (especially paper PHARMACOGNOSY aritu, balik rumah terus tido, tak mampu nak fikir apa dah, tawakal je) jogging pun tak larat dah.

KakTon nak tido. Tolong jangan kacau KakTon. Selalu nya lepas exam, ayat standard dia akan cakap: 'Tak nak belajar dah. Nak kahwin. Boleh tak?'

Walaupun kawan-kawan dia semua pergi berseronok di shopping mall, pergi karaoke, pergi makan, tapi KakTon takde mood nak buat semua tu (kecuali kalau ada sorang ni ajak KakTon keluar, confirm KakTon terus setuju!). KakTon cuma tahu dia nak tido je. Adakah KakTon sudah tua jika dia berperangai begini? (tiada rasa mahu berjimba)

Ada jugak satu pagi tu KakTon bermimpi: 
'Aku terima nikah *nama KakTon* dengan mas kahwinnya 27 ringgit tunai....'
Walaupun dalam mimpi jer, tapi ia telah membuatkan hari KakTon berbunga-bunga.

Lebih kurang macam sunflower ni laa bunga-bunga dia.
Tapi kalau zombie makan sunflower ni...

Terus jadi macam ni...

Summary of KakTon's life

Wish her life like a rainbow 

And live happily with her family and friends

Yes i can !!!!

Ok good night KakTon!

See ya!

Hahahahah berhenti lah merepek Tina oiiii! Tido! Kbai!





P/s: OMG! Baru teringat ni 1st post aku untuk tahun 2017. Kita mulakan tahun kita dengan gila-gila (padahal dah tak betul) !

3 comments:

  1. Before this the first thing I do after sitting exam is sleeping. Tapi semenjak sibuk dengan FYP, fikir dua kali nak tidur pun huhuhu.

    ReplyDelete
  2. hahaha.. terus nk kahwin yer.. laki x bleh nk pikir macam tu.. kalau x blajar elok2 nk bagi ank bini makan apa.. hehehe

    ReplyDelete
  3. Hahahahahahahahahaha adoiiiii pebende ni Tina oiiii... Comel je perangai! Lama gila tak jenguk sini. Hehe..

    ReplyDelete