Wednesday, 29 May 2013

Idaman Hatiku

Assalamualaikum
Salam 19 Rejab

**Ini adalah entri merapu@luahan perasaan. Sila jangan baca.

Siapa pernah dengar Mia Mikhail Collection, sila angkat tangan ! Emm, sebenarnya dah lama pendam perasaan nie. Hajat di hati teringin sangat nak beli telekung dari Mia Mikhail, tapi biasalah student, pocket kosong. Utamakan yang lebih utama dahulu. Seriously, memang dari dulu minat sangat dengan telekung nie, sebab :

1. Warna yang menarik, suka warna hijau pucuk pisang. Biasanya, telekung warna putih banyak yang jarang,jadi kenalah pandai pilih, tak pun terpaksalah pakai 2 lapis supaya tak nampak aurat even dah bertelekung.

2. Material yang sedap dipakai. I prefer lycra coz lembut jer kainnya, tapi kalau beli online kena check betul-betul sebab ada yang diperbuat dari kain jersi yang nipis.

Tapi, nanti dululah, telekung yang ada nie still boleh dipakai. Nak solat ni Allah bukannya tengok telekung kita tu lawa ke x, mahal ke harganya, beli kat mana. Yang penting khusyuk ketika solat, kalau pakai telekung lawa2 tapi x khusyuk sebab terlalu excited dengan telekung yang lawa tu pun tak guna jugak.

Namun, jauh di sudut hati, buat muka kesian aku nak sangat telekung nie. Kalau x dapat beli sendiri, dapat hantaran telekung pun jadilah okay, nie lagi merepek.


Lagi sekali nak beritahu ini adalah luahan perasaan semata-mata, kan dah cakap jangan baca. Kalau rasa merepek tolong abaikan. Kbai.

Semoga suatu hari nanti dapat memiliki

22 comments:

  1. akak tak peduli, nak baca juga.. hehe.. akak suka warna light pink tu.. memang cantik la..

    ReplyDelete
  2. Alah purple tak de nie...cik akak pilih warna silver lah..hihi...

    ReplyDelete
  3. suka natural peach n white tu.. :))

    ReplyDelete
  4. Teena, ini Bella ammara collection ke? Saya suka sangat bella ammara collection yang cotton. nampak sangat selesa. Cuba pegi tengok :)

    ReplyDelete
  5. cantik!!! agak2 berapa rega satu tu? biar org belah sana beli buat hantaran nanti ek? :)

    ReplyDelete
  6. Nao Mei - byk lagi warna yg ada, nie Teena tunjuk cket jer.

    Aisya & Mrs secretary - sume lawa kan?

    Schajar - x pernah dgar pulak yg tue, lps nie nk try jenguk lah.

    Whitecappucino - harga dlm 160++, haha, yg hantaran tu berangan jer..

    ReplyDelete
  7. cantiknye..tapi zila kalau beli t xmo pakai..cam segan pulak kita je kaler lain org lain kaler putih..hehehehe

    ReplyDelete
  8. ehee...akak pon da bace...xpe, nnti ade rezeki bole la beli ye yg/..

    ReplyDelete
  9. InsyaAllah, ada rezeki ko nnt tu...

    aku prefer putih tu...ohsem kot...

    ReplyDelete
  10. cantik2 telekungnyaa.. tp klu untuk solat rasanya putih itu nampak suci n bersih jeaa.. i likeee..

    ReplyDelete
  11. cantiknya yang kaler lightgrey tu.

    ReplyDelete
  12. kaler pink ngn kelabu tu pun cantik dik... mcm akak dh terbiasa kaler putih je kalu kalaer lain, rasa cam lain lak heheheh

    ReplyDelete
  13. menarik info neh..he3..boleh beli bt hntaran :)

    ReplyDelete
  14. cantik2 la :)

    dik, marc tu org sabah.

    ReplyDelete
  15. Dah abis baca punnn. Hehehee.

    Cantik kan telekung2 tuuu. Huuuuuu. Teringin je bila tgk, tp telekung yg ada ni pon masih okay lagi. So, guna apa yg ada dulu. Huuu

    ReplyDelete
  16. cantikk laa.. kt mane ek n beli telukung cmnie?

    ReplyDelete
  17. Indah khabar dari rupa je.Sesuai utk hantaran bole le.Kalo pakai pun x bole kerap.Buat segan je bila org pandang ba masuk masjid.Niat dah lain...bukan khusyuk utk beribadah...Dari suami mithali.....

    ReplyDelete
  18. Indah khabar dari rupa je.Sesuai utk hantaran bole le.Kalo pakai pun x bole kerap.Buat segan je bila org pandang ba masuk masjid.Niat dah lain...bukan khusyuk utk beribadah...Dari suami mithali.....

    ReplyDelete