Sunday, 12 May 2013

We love u !!!

As salam...

waktu kejadian    : malam tadi
tempat kejadian : ruang tamu rumah
dalang                 : aku, akak, adik
mangsa               : mak

Selepas sahaja 'family dinner' kt Nasi Ayam Gemas sedap giler ayam dia , kami sekeluarga singgah ke Tesco kejap, lebih kurang pukul 11 malam, kami pulang ke rumah. macam buku cerita pulak aku tulis. Waktu kt dalam kereta,dah nak sampai rumah,


Aku                 : lepas ni, jangan tukar baju dulu tau, tunggu jap..

Akak & adik  : Okayyy !!!

Di dalam rumah..


Akak aku pun pergilah ambil kek kt peti sejuk tu mak x perasan pun kitowg simpan kek kt dlm tu pd hal dah bape kali bukak. Tapi, mak dah masuk bilik !! hmm, mesti mak dah tukar baju ni.


beberapa minit .kemudian..

Mak dah keluar bilik, aku dah agak mesti mak dah tukar baju. Akak menyorok kt belakang dinding, mak terperanjat tengok api dalam gelap api lilin .


SELAMAT HARI IBU !!!

Mak speehless time tu..ni baru betul2 surprise..!!


We love u MOM !!!

Aku bagi bunga ros

Akak, mak, ayah, aku (adik amik gambar ni,sbb tu dia xde)


Mak  : Wah.. tahun ni dapat banyak lah, ingatkan malam tadi tu jer. (sebelum ni akak aku bg coklat 'famous amos'), rupanya malam ni pun ada lagi..

Apa-apa pun, ni jer yg mampu kami buat mak. Kasih sayang mak mendidik kami dari kecil memang x terbalas dengan apa yg kami beri.. TINA SAYANG MAK !!!



Tadi pergi kenduri kahwin, sempat lagi berposing.



Selamat Hari Ibu 

25 comments:

  1. Muka dia sama mcm mak dia lh..btw selamat hari ibu utk mak awk :)

    ReplyDelete
  2. Terima kasih! Sekarang saya dapat idea untuk sambut hari Ibu tahun hadapan dengan teknik dramatik. ;)

    ReplyDelete
  3. salam perkenalan
    terima kasih datang belog saya :)

    wah. ni larh salah satu kelebihan duduk dekat msia. Dpat buat surprise dan dekat je dengan family selalu..
    seronok! Mak pun seronok..

    ReplyDelete
  4. salam ziarah kembali

    tina suprise kamu 3beradik menjadi.. tahniah. moga mak kamu sejahtera selalu..

    ReplyDelete
  5. Salam ziarah. Bestnye buat suprise cam tu.

    ReplyDelete
  6. kalau bab emak ni memang sedih dan syahdu, tambah lagi kalau kesihatannya makin merosot..selamat hari ibu, hari2 adalah ahri utk ibu sbb sentiasa berada di sisinya, insha Allah

    ReplyDelete
  7. SINGGAH SINI JUGA.. SALAM KENAL..

    ReplyDelete
  8. surprise untuk mak.. bestnyee.. teman x dpt nk sambut.. mak jauh.. huuu..

    hai.. follower ke 36

    done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. seronoknya dapat buat suprise kat ibu.....

    ReplyDelete
  10. saperlar X sayang emak .., tapi ada kann.., kanns ehhHee

    ReplyDelete
  11. selamat hari ibu tuk ibu tina
    salam knal dr m3h
    tq jengah blog akk
    done follow sini
    http://mama3heroo.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. wah bagusnya....hehehe. salam perkenalan juga ye...

    ReplyDelete
  13. selamat hari ibu....

    follow kamu...=)

    ReplyDelete
  14. mesti your mom hepi and taching gitu....

    folo u kembali :)

    ReplyDelete
  15. sayangi mak kita selagi ade yer !

    ReplyDelete
  16. Tanjat mak...hehehe...macam kaka dengan adik lah.

    ReplyDelete
  17. wah... romantiknya. hehehe.

    From,

    Nasz

    www.mohdnaser.com

    ReplyDelete
  18. selamat hari ibu untuk semua ibu di seluruh dunia! :D

    ReplyDelete
  19. Selamat hari ibu buat your mum. Salam perkenalan from Adelaide

    ReplyDelete
  20. spesel nyer... msti mak terharu kan

    ReplyDelete
  21. eh, mudanya mak u sis...cantik...mcm kakak ngan adik je...hehe...

    salam, tengs drop by my blog n drop ur comment, saya follow sini terus yer...

    ReplyDelete
  22. wahh beznya mak dia dpt surprise gini ;-)

    ReplyDelete
  23. Alololo sweetnya anak-anakn celebrate hari ibu. ;)

    Owh saya follow blog Teena~ :D

    ReplyDelete
  24. alolo sweet ^^
    memang mak terkejut punyalah ^^
    selamat hari ibu untuk mak awak ya ^^

    ReplyDelete
  25. suprise utk y tersayang... hehehhe :)

    ReplyDelete