Thursday, 9 October 2014

Teena Tna di Akhbar Utusan Malaysia

Assalamualaikum

Itu hari aku rasa bosan giler, tak tahu nak buat apa. Dah la malam tu aku tidur sorang-sorang, roomate aku balik rumah waktu tu. Around 12 am, aku rasa nak tidur lah. Tapi sebelum tu aku bukak Utusan online sekejap, saja nak tengok artikel yang aku pernah hantar dah publish atau tak. 

Sekali bukak, it was published!! OMG!!! Is it me??? Yeah, its me lahh!!

Klik  >>SINI<<

Tapi itu surat khabar semalam (hari tu). Mana aku nak carik surat khabar tengah-tengah malam ni?? 

'Takpe, esok pagi-pagi kena cari kat library, mesti ada!' Monolog aku sendirian di malam hari itu.

1 pagi...

2 pagi...

3 pagi...

'Haish, awat tak boleh lelap ni?'

'Hee, tak sabar nak tengok muka aku keluar surat khabar'

Keesokan harinya....

Pagi tu kelas aku pukul 8.30 pagi. Next lecture pukul 10.30, so sementara nak tunggu, aku menggigihkan kaki menuju ke Perpustakaan Tunku Abdul Razak (PTAR). Sampai di sana:

'Encik, boleh tak saya nak tengok surat khabar Utusan 13 hb?'

'Maaflah dik, staff yang in charge bahagian surat khabar, dia shift petang hari ni, kalau nak, adik datang petang nanti ye'

'Hmm, takpelah'

Aku pulang dengan perasaan hampa. Berjalan kaki semula menuju ke lecture hall.

Pastu bila aku sampai dewan kuliah ada orang panggil & tetiba suruh aku jadi penolong dia. Penat berjalan kaki tak hilang lagi, dengan frust tak jumpa paper tu. Tiba-tiba kena cakap kat depan satu batch. Haha, i was soo blurred at that time. Control cool jela. Haha.

Sebenarnya artikel ini diterbitkan dengan adanya blog aku. Aku ada tanya macam mana kalau nak blog aku dipaparkan di akhbar, orang tu minta url blog. Kebetulan waktu tu entri aku berkenaan Pulau Perhentian, so dia minta aku tulis artikel berkenaan pulau itu. First time tulisan aku keluar surat khabar, excited lah jugak. Padahal dulu masa sekolah, subjek BM paling susah nak dapat A. Cikgu suruh buat karangan 4 muka surat, tapi baru satu muka surat tangan dah lenguh. Haih... 

Nak minta tolong sikit, sesiapa yang ada simpan surat khabar Utusan bertarikh 13/9/2014, hari Sabtu, boleh tolong snap kan page tersebut & emel kat aku norfatina@gmail.com boleh takkk?

27 comments:

  1. Kat internet ade kan? Huhu. Takde beli surat kabar la kak. Btw tahniahh masuk paper. Hik3

    ReplyDelete
  2. Tahniah artikel masuk paper. Malangnya saya tak pernah beli Utusan Malaysia, paper yang selalu diperintah mahkamah bayar saman sebab suka buat berita tak tepat...Kali terakhir baca Utusan Malaysia ialah 4 tahun lepas di kedai gunting rambut,,,hehehehe..

    ReplyDelete
  3. waaaa.. beruntungnya dapat masuk paper.. hihi
    tahniah..

    ReplyDelete
  4. congrats! tapi sorry la...kak sally tak baca Utusan...sobs :(

    ReplyDelete
  5. tahniah masuk paper :)
    jarang beli paper utusan. hehe

    ReplyDelete
  6. fuyooo, dahsyat lahhh, orang dah dekat 3tahun lebih bloggiing takpernah pun featured in any news. great improvement tina :) proud to know you are doing well in blogging :)

    ReplyDelete
  7. Tau dah nape tak le tidonya sampai pukul 3 pagi tu sebab nak tgk hasil nukilan dalam paperkannnnnn,.....
    eleh macam tak tahu hihi.....
    Apa pun tahniah ye TT....mana tau boleh sampai menang anugerah utusan ke hihi

    ReplyDelete
  8. Tahniah dear.. jemput jalan2 di tanah saya

    byanisnatasha.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. waaaaaaaaaaaaaa congrats dik.... akak tumpang bangga, the article pun superb

    ReplyDelete
  10. Lama tak jenguk sini.. wahh hebat Teena sekarang. Tahniah teena :)

    ReplyDelete
  11. hai33..lama x jnguk blog ni..bestnye dpt msok paper.hehe

    ReplyDelete
  12. tahniah...singgah dari Lepak_Sabtu by Budak..selamat berkenalan.

    http://acikwatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. bestnya kalau hasil tulisan sendiri dapat masuk paper. congrats! ^_^

    ReplyDelete
  14. woahhh hebatnya.. macam mana boleh masuk paper tu?? Share la juga tips2nya hehe

    ReplyDelete
  15. Wah untungnya!!! Jeles jeles jeles nimmm. hihi :D btw, Tahniah :D

    ReplyDelete