Saturday, 25 May 2013

99th, 100th & 101th Follower

Assalamualaikum...
Alhamdulillah, follower bagi blog ini yang baru setahun jagung dah mencecah angka ke 100. Terima kasih kepada semua yang sudi nak follow blog yang x seberapa ni. Insya Allah, Tina akan cuba perbaiki mana-mana yang kurang agar para pembaca tak bosan dengan blog ini. Sekarang pun dalam proses pembelajaran tentang dunia blogging. Okay, sebenarnya nak cerita tentang follower bertuah dengan angka 99, 100, 101. Jom kita review pemilik blog yang bertuah ni.

99th Follower : Kopi Pasta


  • blog ini diberi nama Mr. Copy Paste, pemilik blog merupakan seorang lelaki mestilah kan nama pun 'Mr"
  • apabila membaca blog ini, akan membuat kita senyum sorang2 sebab entri-entrinya yang santai dan kelakar di samping kita dapat 'rileks'kan minda. 
  • susunan widgetnya yang kemas & simple mudah bagi kita untuk membaca entri blog tersebut.
  • Encik Copy Paste ni jugak rajin meninggalkan komen di blog yang telah dilawatinya
  • sebenarnya, Tina tertanya-tanya jugak apalah nama Encik nie sebenarnya dan kenapa Encik nie meletakkan nama blog 'Copy Paste'.kalau nak tahu, cuba korang tanya Encik nie
  • So, apa lagi jom kita lawat blog INI
100th Follower : Aisya Lieza


  • blog ini diberi nama Aisya Lieza's World seperti yang tertulis di header blognya
  • rasanya cik adik nie muda sikit kot dari Tina sebab dia lahir tahun 1994
  • mula berblogging sejak tahun 2011
  • pemilik blog ini juga sangat berbakat dalam bidang penulisan, jadi sesiapa yang suka baca novel bolehlah membaca di ruangan 'E-Novel' & 'Cerpen'
  • selain itu, di ruangan 'Adam n Hawa' kita boleh membaca & mengetahui sifat kaum lelaki & wanita. 
  • membaca entrinya sering mengingatkan kita kepada Pencipta 
  • Jom baca blog Cik Adik Manis ni di SINI

101th Follower : Aenn Athirah


  • Aenn Athirah atau nama sebenarnya Nurul Ain Athirah mempunyai blog yg berlatar belakang warna purple
  • adik Aenn nie pun muda sikit dari Tina sikit je taw lahir pada tahun 1995
  • Aenn jugak rajin meng'update' blognya, ada sahaja yang ingin dikongsi & Story Mory bersama para pembacanya
  • sebelum nak masuk blog Aenn, kita kena klik dulu untuk enter ke blognya, setakat nie Tina tak pernah pula jumpa blog yang kena klik sebelum nak baca seperti yang adik Aenn buat nie.
  • adik nie juga mahir dalam edit2 blog, kalau korang nak minta adik nie editkan blog, bolehlah bertanya kepada Aenn.
  • blognya juga simple dan sangat kemas, kira sedap mata memandang, tak membuatkan kita pening kepala hehe
  • Jadi, jom kita lawat blog Aenn kat SINI


Jom review blog diorang !

29 comments:

  1. Salam.

    Nama sebenar en kopi memang elok maksudnya.. cuba la tanya nama real dia :)

    Untuk teena, tahniah ya.. :)

    ReplyDelete
  2. blog mr kopi tu peramah orgnye
    nama je copy paste..tp entry dia kita x dpt copy..hehe..orgnye terer dlm bidang edit blog/html bagai

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, tersedak ada orang puji... =.='

      Delete
    2. err lagi sekali, orangnya tak terer sangat mengedit. main trial n error jer. harap maklum :)

      Delete
  3. Wah..dh rmai follower teena..best2! :)

    ReplyDelete
  4. wahh ..... blog diorg tu memng best ....

    ^^ tahniah ya ! ^^

    ReplyDelete
  5. nak terjah la 3 blog nie..hehe
    apa pun tahniah buat awk :) serius blog best

    ReplyDelete
  6. Teena..sikit2 lama2 jadi bukit :)

    ReplyDelete
  7. nak jenguk blog y lain2 lah

    by day way tahniah tau dik

    ReplyDelete
  8. Salam..Aenn terus datang golek2 sini bila akak ckp ada surprise..hikhik..thanks akak review blog aenn..suka sgt..huhu..

    ReplyDelete
  9. wahh tahniahh ! Ika follow blog ni ;) Keep blogging ! ^_^

    ReplyDelete
  10. terima kasih untuk review ni. bila baca rasa macam melebih-lebih dipuji padahal blog tu biasa2 jer...

    apapun tahniah la follower dh meningkat. pembaca pun dh start rmai. bila kita ikhlas dgn org lain, org pun mudah ikhlas dgn kita. samalah dgn dunia blogger ni...

    tahniah sekali lg..

    ReplyDelete
  11. Satu pkembangan yg membrangsangkan.keep it up girl.

    P/s: 1st class honour utk yg dpt 3.5 ke atas je even satu sem tak dpt dekan.

    ReplyDelete
  12. tahniah teena.. perkembangan yang baik.. happy blogging ya.. :D

    ReplyDelete
  13. Sesungguh amalan yang paling baik walaupun sedikit, adalah dilakukan dengan istiqomah. Selamat berblog!

    ReplyDelete
  14. Tahniah. Dari 100 tu nanti akan jadi 200 dan seterusnya. Kena sabar la, kan?

    ReplyDelete
  15. tahniah! follower dah makin ramai tu! :)

    ReplyDelete
  16. anda di tag.. cepat2 promote ;)

    http://lynathegojes.blogspot.com/2013/05/10-blogger-comel-di-malaysia.html

    ReplyDelete
  17. wahhhhhh tahniah ya.. ;)

    p/s; salam kenal dan follow sini

    ReplyDelete
  18. Bolehlah OKje terjah mereka lepas ni Teena

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah tahniah follower dah cecah 100++

    ReplyDelete
  20. eahhhhh... CiM dh follow sini blom erkkk?

    ReplyDelete
  21. blog diorang mmg best :)

    ReplyDelete
  22. ehhhh CiM dh lama follow teena laaa...cer teena check btul2. ok, nk pi amik cheestart 1 eahhhh

    ReplyDelete