Monday, 8 July 2013

Terima Kasih

Assalamualaikum...

Hello peeps, how are you today? 2 hari jer lagi nak puasa Ramadhan, esok malam dah start solat terawih & sahur. 
Okay, sebenarnya saya nak ucapkan terima kasih kepada korang2 yang telah wish my birthday minggu lepas. Hah, sapa yang belum wish lagi, cepat wish sekarang!  Rupa-rupanya ramai yang baru tahu umur aku sekarang, (kalau nak tahu meh tengok kat SINI) mostly ingatkan aku dah tua sikit. Kelakar jugak tengok reaksi orang. Nak kata muka aku matured, rasanya tak banyak gambar aku tunjuk dalam blog ni. Maybe, dari segi penulisan yang menunjukkan kematangan kot. Matang ke??? Apa-apa pun terima kasih atas ucapan, nyanyian, doa & suntikan semangat dari kalian. Yang paling best, ada blogger yang nyanyi lagu birthday tu. haha, mekasih. Jasa anda dikenang.

Selain itu, terima kasih jugak kepada semua yang support aku sepanjang aku sakit (chicken pox) minggu lepas juga. I sambut birthday dalam keadaan badan penuh bintik-bintik ye. Semua petua yang korang bagitahu aku dah cuba. Insya Allah, masa raya nanti dah berkurang kot. I'll share bout it in the next entry  yeah, don't missed em out! Hampir 2 minggu aku MC, nanti start aku masuk praktikal dah bertukar ke unit IPD (Inpatient Department), sedih jugak sebab rasa macam banyak dah ketinggalan@tak dapat grab banyak ilmu  dari unit sebelum ni.

Bajet retis lah kau Teena nak bagi ucapan panjang-panjang ni. Hehe...saja aku nak ambil kesempatan sebelum Ramadhan menjelang. Tak sabar nak puasa. Sebelum ini, aku duk asrama sekolah & hostel universiti, sibuk nak balik bulan puasa, siap nangis kalau tak dapat balik. Tahun ni, no more crying or sedih2 tak dapat nak balik ke rumah sebab dah menetap di rumah. 

Sebelum tu nak share sikit message yang aku dapat dari seorang sahabat, rasa macam menarik untuk dikongsi bersama :

Perkara yang paling baik dilakukan pada bulan Syaaban yang tinggal beberapa hari lagi ni ialah:
menghabiskan masa di shopping complex, pusat-pusat perabot, kedai kain langsir dan pasar-pasar basah untuk persiapan berbuka dan raya supaya IBADAH KITA PADA BULAN RAMADHAN TIDAK TERGANGGU. Anggaplah tahun ini Ramadhan terakhir kita.

Selamat Berpuasa

50 comments:

  1. assalam,

    selamat hari jadi teena, anak bunda pula 5 July...semoga sehat2 selalu..

    ReplyDelete
  2. Ohh maafkan Kak Azie.
    Happy Belated Birthday TEENA, semoga ceria dan sejahtera selalu.

    Selamat menyambut Ramadhan, semoga Ramadhan kali ini lebih baik dari sebelumnya.

    ReplyDelete
  3. Selamat menyambut Ramadhan juga buat teena! Stay cute!

    ReplyDelete
  4. Salam Ramadhan 1424H..semoga Ramadhan ini kita semua mendapat lebih keberkatan..

    ReplyDelete
  5. salam ramadhan..selamt hari lahir teena..semoga apa yg teena impikn akan menjadi kenyataan..=)

    ReplyDelete
  6. hepi bestday n salam ramadan..:)

    ReplyDelete
  7. selamat hari lahir & selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
  8. Rasanya belum terlambat untuk saya ucapkan selamat hari lahir. Moga dimurahkan rezeki, bahagia dan dikurniakan kesihatan yang baik.

    Huhuhu... saya ni yang tak dapat sambut puasa bersama keluarga.

    ReplyDelete
  9. alahai..tak sihat ke..moga cepat sembuh..
    salam ramadhan juga buat teena.. =)

    bila besday tu? happy belated besday.. ^_*

    ReplyDelete
  10. HB yg baru lepas.. n selamat menyambut Ramadhan .

    ReplyDelete
  11. teruja nak sambut puasa ni ! ...

    ReplyDelete
  12. Selamat berpuasa dan selamat hari lahir (maaf lmbat wish psal tk tau tarikh lahir. awak umur berapa ye?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq..hehe, cuba teka, sy ada bgtaw di entri2 sebelum ni

      Delete
  13. syukur dah sembuh sebelum menjelangnya Ramadhan.. ;)

    ReplyDelete
  14. Salam Ramadhan utk Teena jugak yeh!

    ReplyDelete
  15. Selamat menyambut ramadhan dik :)

    ReplyDelete
  16. BW here!
    Selamat berpuasa juga :)

    Btw, Join jom? :)

    http://koxtau.blogspot.com/2013/07/2013-giveaway-from-farra-izzaty.html

    ReplyDelete
  17. alamak, tak wish lagi, happy belated birthday dear :)
    selamat berpuasa juga ^_^

    ReplyDelete
  18. selamat berpuasa dan "Happy Belated Birtday"

    ReplyDelete
  19. Semoga mendapat keberkatan di bulan yg penoh ngan keberkatan ni.

    ReplyDelete
  20. Lambat jugak teena baru kena ek..selalunya kena masa peringkat kanak2.

    ReplyDelete
  21. Selamat menyambut ketibaan Ramadan juga...smoga thn ini lebih baik amalan kita dari yg lepas2...Take care.

    ReplyDelete
  22. ready utk shopping sakan..dan selamat menyambut Ramadhan..:D

    ReplyDelete
  23. Selamat berpuasa.

    ikhlas dari
    bankami.net

    ReplyDelete
  24. lambatnya kna chicken pox , sian. happy belate birthday sis. :P selamat berpuasa

    ReplyDelete
  25. nak bhasakn kakak boley?? he3..
    Selamat mymbut bulan ramadhan dn berpuasa =)

    ReplyDelete
  26. selamat menjalankan ibadah puasa.. :D

    ReplyDelete
  27. Happy belated birthday darl.
    pray for your speedy recovery.. & selamat mnyambut ramadhan ;)

    p/s follower #260 ;)

    ReplyDelete
  28. selamat menyambut ramadhan...

    ReplyDelete
  29. Salam.

    Sama2 teena.. hampir 2minggu mc? lama juga ya.. akak doakan segera sembuh ya.. :)

    Esok,10 julai..puasalah kita ya..insyaAllah.. untuk teena, salam ramadhan.. akk minta maaf kalau ada terkasar bahasa spnjg memberi komen kat sini.. :)

    ReplyDelete
  30. Salam Ramadhan...semoga ramadhan kali ini lebih baik dari tahun lepas.
    Maafkan segala salah dan silap ye...

    ReplyDelete
  31. assalamualaikum..
    kesiannye die.. sakit..
    hmmm.. selmat berkenalan.. terima kasih follow..
    saya follow balik..yeay!!!

    selamat menyambut ramadhan..^^

    ReplyDelete
  32. Happy belated b'day to you. Moga cepat sembuh. dan cantik sokmo..

    Nak ucapkan selamat berpuasa jugak utk kamu.

    ReplyDelete
  33. Assalamu'alaikum.. saya suka ayat last.. "Anggaplah tahun ini Ramadhan terakhir kita." :)

    ReplyDelete
  34. Singgah ptg & nak wish selamat menjalani ibadah puasa dan mudah2an amalan kita diterima Allah swt hendaknyer !

    ReplyDelete
  35. harap belum terlambat " hepi birthday n selamat berpuasa " =)

    ReplyDelete
  36. hp belated bday ye sis
    selamat berpuasa di esok hari jugak..

    ReplyDelete
  37. happy belated birthday teena :-) selamat berpuasa yer :-)

    ReplyDelete
  38. selamat menyambut ramadhan sis!

    ReplyDelete
  39. Tak sangka pulak kita sebaya rupanya. Nasib baik tak pernah panggil "kak" Teena. Hahaha! Apa pun, selamat menjalani ibadah puasa dalam bulan Ramadan. :)

    ReplyDelete
  40. Happy Belated bday sis !! Waa,umur sama dengan abang sec In . hahaha ^_^ .. Semoga dimurahkan rezeki dan sihat selalu!! :D Salam Ramadhan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. p/s In lupa..asyik singgah tp lupa nak follow. Skrg In dah follow.. Maaf atas kelewatan! :D do keep in touch ye sis! ^_^

      Delete
  41. heeeeeeeeee.. Hepi belated besday yunk! semua semakin cumey n murah rezeki n berjaya dalam apa yg dimpikan.. aminn

    ReplyDelete
  42. Muda lg ni ;)

    Anyway, hepi belated beday. Moga disayangi Allah selalu dan dipanjangkan usia.

    p/s~ Beday CK semalam (10 Julai) kebetulan 1st ramadan :)

    ReplyDelete
  43. nanti teena ambil doodle kak lpas siap..hehe
    sempena blogger lahir bulan julai :)

    ReplyDelete
  44. happy belated birthday.... semoga sentiasa diberkati dlm hidup...amin.....

    ReplyDelete
  45. As-Salam .. salam ukhwah ohblogger ... err salam hari kelahiran .. :) masih tak terlambat kot. Selamat bersahur juga ...

    ReplyDelete
  46. Selamat menyambut puasa teena..srmoga cepat smbuh

    ReplyDelete