Monday, 12 August 2013

Warna-Warni Aidilfitri 2013

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, setelah sebulan menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan, tiba Syawal sebagai bulan kemenangan bagi umat Islam. Rasanya belum terlewat untuk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua rakan blogger. Di kesempatan ini juga saya nak minta maaf andai ada komen & entri saya yang mengguris hati mana-mana pihak. 

Tahun ini, tema kami hijau epal. Saja jer ambil background pokok, bagi segar sikit. This is my favourite photo for this raya (yang atas ni).



Lepas solat Raya, pagi tu kami pulang ke kampung. Ala, tak jauh sangat pun, dalam 30 minit sampai dah. Dah penat berpeluh-peluh jalan kaki melawat sedara mara, rehat jap kat tangga rumah lama. Sebenarnya rumah ni dah lama kami tinggalkan sebab dah tukar tuan rumah. Takpelah nak cakap pun panjang citernya. Pendeknya, aku ada kampung, tapi takde rumah. Hanya boleh bergambar di rumah yang penuh kenangan ini. Bersama sepupu-sepapat. Hijau vs Merah!!



Hee, comel kan baju dia? Ni sepupu jugak. Time raya kedua pun dia pakai baju macam ni, tapi warna lain. Kita sukalah baju dia sebab unik ala-ala orang Indonesia.

Raya kedua





Raya Ketiga



Err, nie gambar tipu. Edit je lebih. Sebenarnya baju ni first time pakai waktu Dinner pelajar tahun akhir pharmacy sebelum kitorang mula praktikal. 


Raya Keempat


With my siblings. Kalau pandai cuba teka urutan kami dari kiri ke kanan

Rasa macam 'awkward' pulak upload gambar banyak2 (palm face). Jadi model untuk blog sendiri jelaa, model yang tak berapa nak professional. Entri mengarut lah hari ini, kelakar jer gambar budak ni. Hari ni dah start kerja. Mondays blueee... 

Selamat Hari Raya !!!



37 comments:

  1. Selamat hari raya juga teena!
    Meriahnya raya!

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya jugak!!!!cantek sume pakai hijau pucuk pisang....heheheheheh....

    ReplyDelete
  3. wow ku lihat hijau..hehh..:) selamat hari raya :D

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Raya AidilFitri.. :-)

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Raya Teena :) cantik :)

    ReplyDelete
  6. Salam Syawal..Mak aih =) sakan betul beraya..meriah je..cntik la wrna hijau 2..sjuk je mata memandang..gambar 2..kalau ikut trutan..rasanya dri kiri kekanan 1.2.3.4..kn2, tp nape xsama lngsung ye?? ho3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm, yg 1 tu sebenarnya my mom lah...yg len sume betul.
      Aah, muka ktowang suma lain2. Maybe 'gene' yg pelbagai kot.

      Delete
    2. hu3..igtkn kakak =) pndai btul mak bergaya

      Delete
  7. cantiknya beraya dengan green apple..hehe
    outfit untuk raya kedua sampai raya keempat pun tantik2 ;)

    ReplyDelete
  8. Warna-warni betul raya kali ni..selamat hari raya..

    ReplyDelete
  9. CANTIK BAJU RAYA WARNA HIJAU MUDA.. SELAMAT HARI RAYA.. :)

    ReplyDelete
  10. ni warna kegemaran anak akak kalau hijau semua dia suka, dari hijau epal sampai hijau lumut.. nasib baiklah tahun dia tak nak warna hijau selamat kami ....... selamat hari raya, maaf zahir & batin

    ReplyDelete
  11. Saya suka baju raya awak yang warna hijau dan yang pakai hari raya ke-3 tuh. Nampak sweet jer... hehehe. Anyway, selamat hari raya aidilfitri. ;)

    ReplyDelete
  12. selamat hari raya teena.. akak pun mohon kemaafan seandainya telah mengguris perasaan teena melalui komen sepanjang perkenalan kita di alam maya.. cantik warna baju raya sedondon..

    ReplyDelete
  13. Selamat Hari Raya Kak Teena..maaf andai terkasar bahasa..hehehe . Cantik ar baju raya Kak Teena yang first day raya tu. Tak pernah pakai lagi baju colour hijau epal..hehe.. :)

    ReplyDelete
  14. pheww..setiap raya berlainan baju tuhh

    ReplyDelete
  15. Banyaknya baju raya...setiap hari warna berbeza2. Suka yg hijau.. :)
    Salam Aidilfitri, semoga gembira merayakan aidilfitri...maaf zahir batin

    ReplyDelete
  16. sy tema colourfulxD heheheh,,, =) slmt hari raya..maaf zahir batin,,maaf kalau ada salah spnjg perkenalan kita =)

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum..teena :)

    ayie tertanya2 pasal rumah kat kg tu...asalnya rumah teena kan? skrg dah bertukar tuan rumah? sedara mara sendiri jugak ker? atau org lain. sebab tanah tu kepunyaan org lain ke? haha..byk soal pulak kn.. :D

    raya teena tahun ni meriah jugak kn :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu rumah atuk & nenek, tp diowang dah meninggal. Tanah tu ada orang bagi. Orang tu pun dah meninggal. Sekarang anak2 orang tu amik balik tanah tu. lagipun xde hitam putih mengatakan tanah tu milik kami. So, nak tak nak terpaksalah kosongkan rumah tu. masa nak amik gambar kat sini pun mak ngn adik beradik len amik gambar sambil menangis. Speechless time tu. biarlah, harta dunia bukan boleh bwk masuk kubur pun. Tp sedihlah rumah tempat kita membesar dah takde, tempat yg menyimpan seribu satu kenangan.

      Delete
  18. meriah dan ceria raya dia.. :)

    ReplyDelete
  19. comel gambar..salam raya..salam kenal

    ReplyDelete
  20. Assalammualikum....teena,

    selamat hari raya.. moga anda berbahagia disamping keluarga tercinta...

    mselim3

    ReplyDelete
  21. assalamualaikum teena.. =)
    selamat hari raya..

    meriahnya raya dia.. lawa la tema kaler hijau tu.. bergandingan merah pula, nmpk naik warna tu..

    ReplyDelete
  22. cantik2 baju raye..mcm org dierr :)

    ReplyDelete
  23. waahh hijaunya baju.. best2 semua kaler yg sama ikut tema. family saya ikut suka je tak ikut tema. btw selamat hari raya teena. maaf zahir batin :)

    ReplyDelete
  24. cantiknya baju..selamat hari raya:)

    ReplyDelete
  25. Salam Aidilfitri dr alinmarlini.com.

    santek sangat baju hijau tu

    ReplyDelete
  26. I love all your outfits, especially raya pertama. Paisley & green are my favorites. ^^
    Selamat hari raya!!

    ReplyDelete
  27. Lawanya warna hijau apple ni..next year boleh pilih warna ni gak la..

    Seronoknya beraya dengan banyak baju... Akak tahun ni satu je baju raya

    ReplyDelete
  28. hijau! cantik... selamat hari raya dear.. :)
    macam-macam baju raya dia ye..

    ReplyDelete
  29. macam2 warna ada..
    Akak pun suka hijau epal tu...

    ReplyDelete
  30. Assalamualaikum.

    Wowww! Lawa la teena kaler tema hijau.

    Sebut psl baju dinner, rya prtma lana belasah pkai baju dinner time study 3-4 thn lepas, kaler merah menyala,hahahah

    #Kiranya teena, rumah pusaka takda la ya..sebab itu bukan tanah family..tanah org lain. Silap org dulukala..bila buat urusan, takda tulis perjanjian..kalau ada pun perjanjian lisan.

    ReplyDelete
  31. wahhh...wane ijau tu best!huhuhu..slmt hari raya maaf zahir batin yer..^^

    ReplyDelete
  32. Selamat hari raya...

    canatik warna hijau epal tu... mmg segar..

    ReplyDelete